16:15

JSK

Referat

Referat: SHC - JSK

Match i B-hallen brukar ju innebära att man under sisådär 2x15 minuter får känna på hur en djupfryst fiskpinne har det i vardagen. Undertecknad och undertecknads fru gjorde som sig bör – vi packade på oss det mesta och bästa av värmande klädesplagg vi kunde hitta i garderoberna och vaggade sedan ner till frysboxen likt två stelopererade Michelin-figurer.
Döm om undertecknads förvåning när man så upptäcker att det faktiskt är ganska milt i matcharenan. Ja, nu i efterhand fungerar det till och med att skriva denna lilla rapport redan två timmar efter matchslut utan att först behöva doppa fingrarna i kokande vatten i uppmjukningssyfte.

Michelin-paret tog plats i varsitt utvisningsbås för att räkna skott, medan Anneli och Thomas skötte huvudsysslorna som klock-chef, bytes-tuta, DJ och speaker.

Det största frågetecknet var hur man skulle kunna hålla koll på skotten när man knappt ens såg ut genom det genomsmutsiga plexiglaset?
Ett nästan lika stort frågetecken var om det skulle dyka upp några domare till matchen? Det såg ut att bli lite av en kris när de svartvit-randiga lyste med sin frånvaro…men det löste sig som tur var på bästa sätt när storasyster Jobs tog sig an utmaningen.

Amanda blåste igång matchen med en distinkt vissling som fick pappa Jobs att hoppa till uppe på VIP-läktaren och som om det inte vore nog med Jobs-mania, så tog det ynka 14 sekunder för lillasyster Jobs att se till att storasyster skulle få använda visselpipan igen.
Detta när Jossan prickade in ledningsmålet för SHC-tjejerna efter att ha serverats en finfin passning och utnyttjat friläget via ett rappt skott i nättaket.

1-0 redan innan isen ens hunnit frysa till ordentligt. Snacka om smakstart!
Matchen skulle ha en tydlig SHC-prägel inledningsvis, där de för dagen rödklädda hemmatjejerna virvlade runt i anfallszonen och skapade många fina lägen. Passningsspelet var riktigt imponerande att se där man (stark klyschvarning utfärdas!) lät ringen göra jobbet istället för att åka på soloutflykter.
Något som vi såg exempel på åtta minuter in i matchen där firma Kajsa och Michelle stod för ett läckert anfall som avslutades med en passning genom slottet och direktskott från Kajsa fram till ledning 3-0.
Minuten senare ser vi ännu en snygg passning och direktskott, men ringen landar denna gång i stolpen bakom järnas duktiga burväktare.

På andra sidan hade Amanda hittills haft det ganska lugnt i målet, men Järna börjar så smått komma högre upp i banan och under de sista minuterna får sollentunamålvakten göra flera fina parader.
En gång får hon se sig överspelad men när så SHC pangar in ytterligare ett mål med ett par minuter kvar fastställer man halvtidsresultatet till 4-1.

Undertecknad har då hittills noterat 14 SHC-skott på papperet och tänker då att man kanske borde testa på livet som gentleman under pausvilan. Det visar sig vara ett fullkomligt hopplöst fall och mitt försök att servera mjölk till fru Speaker slutar med att halva sekretariatet badar i vitt. Instruktionspapperen dryper av mjölk och golvet förvandlas till en enda vit-grå gegga. Turligt nog landar inga ko-droppar i mixerbordet så matchen kan fortsätta som om inget hänt. :o)

Amanda fyller lungorna med fyra kubikmeter luft och blåser igång period 2. En period som skulle bli lite jämnare och kanske lite mindre välspelad. Inte så konstigt å andra sidan eftersom SHC-tjejerna bara har två avbytare som senare decimeras till en efter att Alma tvingas kliva av efter att ha sträckt sig.
Detta till trots fick vi se några fina kombinationer och inte minst 5-1 målet efter fem minuter rev ner applåder och jubel. Återigen är det en härlig passning genom slottet och återigen är det Kajsa som står för ett rappt direktskott. Snyggt.
Matchen böljar sedan fram och tillbaka. Järna reducerar och SHC ökar på ledningen både två och tre gånger om. Med dryga tre minuter kvar fastställer gästerna slutresultatet 10-3. Då ser man tydligt att hemmaspelarna är tröttkörda. Inte blev det enklare av att man dessutom fick ett tre minutersbyte efter en missad bytes-avblåsning. :o)

Efter slutsignalen kan man konstatera att passningsspelet i första perioden var riktigt bra.
Man kan även konstatera att skottstatistiknoteringshanden – snopet nog – faktiskt bara är lite småkylig.
Och efter att ha gått ut för att vänta på dottern kan man – inte lika snopet – konstatera att…jodå, hon kom ut sist från omklädningsrummet idag igen…

Bra spelat tjejer, fortsätt med samma passningsspel i nästa veckas match mot USK!